На Световната купа по кикбокс в Будапеща, Унгария, българските състезатели постигнаха впечатляващи резултати. Симеон Радев (категория 54 кг, фул контакт) и Артем Калев (категория 37 кг, киклайт) станаха световни шампиони в своите категории.

Трима българи се класираха като вицешампиони: Милен Миленов (категория 48 кг, лоу кик), Росен Шеев (категория 42 кг, лоу кик) и Максим Петров (категория 32 кг, киклайт). Никола Христов се представи силно в стиловете киклайт и лайтконтакт в категория 32 кг, след като бе ощетен от съдиите и поради големия брой съперници не успя да достигне до финалите. Борис Христов отпадна в осмина финалите.

Състезанието събра 4000 участници, които се съревноваваха на 5 ринга и 14 татамита пред пълна зала. Треньорският състав е изключително доволен от представянето на отбора и изказва благодарности на основния спонсор „Ситимаркет“ Варна и на фирмите BIANKI Варна и Алианс Ауто Варна за финансовата подкрепа.

На същото място през есента на 2024 г. ще се проведе световното първенство за кадети. До тогава, българските кикбоксьори продължават подготовката си, като следващият им турнир ще се състои на 22 юни в залата на БОИЛ.