Младите бойци на СКБИ „БОИЛ“ Теодор Адамов и Васил Тодоров грабнаха съответно сребърен и бронзов медал на финалите от Европейското първенство за кадети в град Будва, Черна Гора, което се проведе от 5 до 13ти Ноември. Двамата представляваха националният отбор на България в стил „Фул Контакт“ в категории 60 и 57 кг. Това е втората поредна голяма победа за състезателите на СКБИ“ БОИЛ“ за тази година след огромният успех на Христо Христов на световното първенство в Италия, миналия месец. За младите таланти на клуба предстои подготовка за държавно първенство и очаквания за още по-големи успехи. Поздравления заслужава и треньорският състав на клуба участвал в подготовката на момчетата.

Състезателят на СК Боил взе бронзовият медал в стил „фул контакт“, кат.75 кг. на провелото се в Италия световно първенство. Може да се каже, че Христо Христов е с традиционно силно представяне на този тип първенства. Малко не му достигна, за да вземе още по-високо отличие след като загуби по точки в 3тия рунд от Руснака Иван Зиновев.
Състезателят на СК Боил получи квота за Европейската олимпиада в Карловац Полша 2023. Остава да пожелаем успех на Христо и да очаваме още по големи постижения в близко бъдеще!

Тече усилена подготовка за Европейското първенство за кадети в Будва, Черна Гора от 05.11.2021 до 14.11.2021 г. Участие ще вземат 2 състезателя на БОИЛ – Васил Тодоров и Теодор Адамов, те ще се състезават във възрастова група ЮСВ, стил: “ фул контакт “ категории 57 и 60 кг. Линк към видео от подготовката на лапи на Теодор Адамов с треньор Красимир Кирилов.

В края на състезателният уикенд от Държавното Отборно Първенство, провело се в новата мултифункционална зала в кв.Владиславово гр.Варна, СКБИ“ БОИЛ“ затвърди челните позиции в кикбокса и спечели второ място в Отборна купа в стил „лоукик“. В допълнение на този успех, състезателите на клуба спечелиха 6 златни, 3 сребърни и 8 бронзови медала. Битката за първите места на това първенство се води между 42 клуба и 244 състезателя от страната. Бойците от клуба стъпили на почетната стълбичка са както следва Златни медали: Росен Шеев, Даниел Петров, Живко Живков, Виктор Йовев, Йоана Йорданова, Иван Калчев; Сребърни медали: Кристиян Адамов, Север Вели, Калоян Филипов; Бронзови медали: Максим Петров, Николай Згуров, Борислав Узунов, Камен Василев, Беркан Ибрахим, Васил Тодоров, Красимир Ангелов и Дилян Димитров. За отличните резултати на състезателите решаваща роля има треньорския екип в състав: Христо Калчев, Христо Христов, Здравко Василев, Неделчо Топалов и Красимир Кирилов. Заслужава си да се отбележи, че това е втората поредна купа на клуба в този стил за тази година, като и само преди месец отбора донесе и 2ро Отборна купа за страната в стил „фул контакт“. Следващото предизвикателство от този формат ще бъде в стил К1. В момента тече и усилена подготовка по план за титулования национален състезател Христо Христов със треньора Красимир Кирилов за предстоящото участие в Световното първенство по кикбокс в Италия в стил “ фул контакт “ този месец. Христо се състезава в категория 75кг, стил „Фул контакт“, като след огромния успех на последното такова първенство заявката на родния състезател е за медал и място в топ 3! На предстоящото Европейско първенство за кадети също ще вземат участие и двама представителя на СК Боил. Успех!

Равносметката от завършилото Държавно Отборно Първенство по Кикбокс в стил „фул контакт“ в гр.Каварна е : Отборна купа 2 място в стил“ фул контакт“ и Отборна купа 3 място „Добротица“ само за деца 9-10 ; 11-12 год.
Шампиони в своите категории станаха: Велислав Николов, Сезер Вели, Красимир Ангелов, Радостин Бонев, Теодор Адамов, Милен Миленов и Даниел Петров. Вицешампиони: Неделчо Топалов, Йордан Темелков, Васил Тодоров, Даниел Недев, Максим Петров, Дани Петров, Едоард Жеков, Робърт Гуневски, Виктор Йовев, Кристиан Адамов, Росен Шеев, Дани Петров. Бронзови отличия спечелиха: Юлиян Горанов, Борис Дремджиев, Йордан Цветков, Йоана Йорданова, Николай Згуров, Кристиян Христов. Специални благодарности на хората, който съдействаха за доброто представяне на клуба, както и треньорите: Христо Христов, Добромир Йорданов, Здравко Василев, Енчо Янчев, Христо Калчев и Красимир Кирилов.
Следващото предизвикателство на клуба е Държавното Отборно Първенство в стил „Лоу кик“ в началото на месец октомври в гр.Варна.

От 3 до 5 септември,гр. Каварна ще се проведе държавното отборно първенство по кик бокс в стил фулконтакт, организирано от БКМТ и СК Ринг. На този форум ще мерят сили над 120 състезателя. СК Боил ще участва с 24 състезателя във всички възрастови групи – Максим Петров, Кристиян Христов, Даниел Петров, Росен Шеев,Милен Миленов, Виктор Йовев, Йоана Йорданова, Робърт Гуневски, Дани Петров, Николай Згуров, Васил Тодоров, Кристиан Адамов, Даниел Недев, Едуард Жеков, Радостин Бонев, Теодор Адамов, Сезер Вели, Борис Дремджиев, Юлиян Горанов, Велислав Николов, Неделчо Топалов, Красимир Ангелов, Йордан Цветков, Йордан Темелков. Пожелаваме на всички успех.

На провелото се през уикенда Европейско първенство по кикбокс , младата надежда на клуба Теодор Адамов извоюва бронзов медал. Теодор се състезава в стил лоу кик, кат.60 кг, ЮМВ. За младият състезател това е първо участие на международно събитие. В първенството участниците от всички възрастови групи бяха общо 1713 състезателя от 111 клуба от над 15 страни в Европа. Това бе една от малкото възможни международни изяви през годината, в която възпитаника на Красимир Кирилов донесе медал. Поради здравословни причини не можа да отиде и Васил Тодоров, който щеше да се състезава в кат.57 кг, стил фул контакт, ЮМВ.
Като допълнение за играта на Теодор , може да се каже, че превъзхождаше състезателя от Румъния в четвърт финала с плътни лоу кикове и комбинация от серии с ръце и завършващ лоу кик . Постоянното движение и смяна на посоката допринесе за тотален превес и доминация над съперника.
Очакваме нови успехи от младите състезатели на клуба!
Видео от срещата на четвърт финала може да се види от тук https://youtu.be/22tuo4VcskQ

Състезателите подготвяни от Красимир Кирилов за пореден път записаха отлично представяне на републиканското първенство проведено този уикенд в Пазарджик.
С 8 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала СК Боил получи купата за 2ро отборно място и утвърди позициите си в елита на кикбокс първенството в България.
За клуба това първенство излъчи медалисти при юношите и мъжете, като шестте златни медала при малките бойци са на възпитаниците от спортно училище Георги Бенковски Варна. Специална купа получи национала и един от най-титулованите състезатели на Боил – Христо Христов при мъжете, за най-техничен състезател в стил фул контакт, а имената на медалистите са както следва:
Злато: Росен Шеев, Даниел Петров, Виктор Йовев, Васил Тодоров, Теодор Адамов, Ахмед Ахмедов, Христо Христов и Радослав Костов. Сребро: Милен Миленов, Йордан Темелков, Сизер Вели, Неделчо Топалов. Бронз: Юлиян Горанов и Карина Недялкова в кат.К1. На това първенство взеха участие 52 клуба и 350 състезатели от цялата страна

Традиционно силно представяне. Това са думите с които може да се опише резултатът от финалите на републиканското първенство този уикенд в Шумен. Златни медали : Росен Шерев, Живко Живков, Васил Тодоров, Георги Коцев, Христо Христов. Сребърни медали: Йоана Йорданова, Йордан Темелков, Калоян Филипов, Николай Жеков, Теодор Адамов. Бронзови медали: Милен Миленов, Даниел Петров. Състезателите на СК Боил за пореден път показаха много силно представяне и си тръгват с медалите на републиканският шампионат в Шумен, като това донесе и отборна титла в активът на клуба воден от Красимир Кирилов. Голяма част от медалистите на клуба са и ученици от спортно училище „Георги Бенковски“ гр.Варна. Тазгодишният формат на държавното първенство се радва на огромна активност, като СК Боил се отличава сред 56 клуба от страната и 356 състезателя.

Състезателите на клуба направиха много добро представяне във вчерашният ден от държавното първенство по кикбокс в стил лоу кик. След оспорвани битки, 10 от представителите на Боил, водени от Красимир Кирилов продължават напред, като в днешния ден ще се бият на финалите. Тази година държавното първенство се радва на огромна активност и записани десетки състезатели от клубовете в страната. Поради огромният интерес и многото заявили участие, състезателите направиха по няколко срещи на осмина и полуфиналите във вчерашният ден. Въпреки натоварения график спортистите на клуба записаха отлично представяне и достойни победи, което им осигурява преминаване на последният етап от състезанието, а именно битка за финалите. В стил лоу кик СК БОИЛ се класира за финали със следните състезатели: Васил Иванов, Геогри Коцев, Живко Живков, Йоана Йорданова, Йордан Темелков, Калоян Филипов, Николай Жеков, Росен Русев, Теодор Адамов, Христо Христов.
Спортен клуб “ БОИЛ “ получи на това Държавно Първенство по кикбокс и купата за 2 място в Отборното класиране на ринг за 2020 година.