Тази година световното първенство по кикбокс на WAKO за мъже и жени ще се проведе в Сараево от 19 до 26 октомври. Състезателите на клуб Боил заминават за Сараево, като част от националният отбор на България. Двамата ще се състезават в стил К1 , Теодор в категория 75кг и Александър в категория 71кг. В подготовката си за първенството и двамата положиха сериозни усилия, което ще увеличи шансът им за отлично представяне на квалификациите, които започват от 22 октомври. Стискаме палци на нашите момчета да стъпят на подиума като шампиони на WAKO Senior World Championships. Финалите и награждаването ще се проведат на 26ти (петък).

Една от най-атрактивните дами на българския кикбокс Пламена Димова победи румънката Моника Баласоиу в техничен мач с много добри моменти. Родната звезда с впечатляваща визитка зарадва публиката на второто издание от веригата Savages Kickboxing в категория до 51.5кг и правилник на К1. Пламена Димова е част от националния отбор по кикбокс, двукратна световна шампионка по муай тай и при аматьорите и при професионалистите, европейска шампионка в стил К1, многократна републиканска шампионка на България и е притежател на световна титла по бокс при жените професионалисти, доказа майсторските си умения срещу представителка на румънската школа Моника Баласоиу, която е шампион на Румъния в своята категория, а също има две победи и една загуба на професионалния ринг.
Следващото предизвикателство за Пламена е Световното първенство в Сараево, Босна и херцеговина в кат.48 кг, стил“ К1″

7 златни, 11 сребърни, 3 бронзови медала и осъществяването на една успешна кампания в подкрепа на своя съотборник Иван Тодоров постигна отборът на клуб Боил на републиканското първенство по кикбокс в Шумен.Младият състезател на клуба има нужда от помощ, след тежък инцидент, като поставените кутии и участието на всички състезатели носещи фанелка с лика му дадоха плодове. Събраните средства ще се дарят за лечението на Иван.
Желанието за победа и благородната кауза дадоха на състезателите сериозна мотивация , което доведе до отличното им представяне,от 21 състезатели 18 стигнаха до финалните битки. Спечелилите медали са :
Велислав Николов  – златен медал
Сашо Василев – златен медал
Васил Тодоров – златен медал
Георги Георгиев  – златен медал
Борис Дремджиев – златен медал
Ахмед Ахмедов – златен медал
Георги Коцев – златен медал
Йордан Темелков – сребърен медал
Георги Русев – сребърен медал
Стефан Георгиев – сребърен медал
Теодор Адамов – сребърен медал
Йордан Иванов – сребърен медал
Неделчо Топалов – сребърен медал
Свилен Сашев – сребърен медал
Пресиян Чолаков – сребърен медал
Васил Петров – сребърен медал
Жоро Михайлов – сребърен медал
Симеон Галенов – сребърен медал
Иван Мальов – бронзов медал
Юлиян Горанов – бронзов медал
Мирослав Савов – бронзов медал
Огромни благодарности на състезателите и всички отзовали се в подкрепа на Иван!
Това събите е един добър пример за ползите от кикбоксът, както за съзтезателите така и за хората изпаднали в беда.

Състезателите на спортен клуб Боил ще участват с тениски с лика на своя съотборник Иван Тодоров. Всички присъстващи ще могат да помогнат с директно дарение в пломбирани и запечатани кутии, поставени в залата на Арена Шумен. Състезателите са максимално мотивирани за победа от факта, че ще играят за една благородна кауза. Традиционно клуба се представя много добре на този вид събитие и редовно взима приза отборен шампион на България. Състезанието ще се проведе по правилата на К1 и Лоукик, като началото е утре в 10ч.

Състезателите на клуба които ще участват са:
Сашо Василев кат.42кг
Теодор Адамов кат.57кг
Васил Тодоров кат.54кг
Йоана Йорданова кат.47кг
Свилен Сашев кат.54кг
Георги Георгиев кат.57кг
Пресиян Чолаков кат.60кг
Борис Дремджиев кат.60кг
Стефан Георгиев кат.63кг
Юлиян Горанов кат.63,5кг
Йордан Темелков кат.63,5кг
Ахмед Ахмедов кат.67кг
Мирослав Савов кат.67кг
Георги Коцев кат.71кг
Васил Петров кат.57кг
Йордан Иванов кат.60кг
Неделчо Топалов кат.71кг

Второто издание на най-голямата британска бойна верига по муай тай и кикбокс завърши снощи с 3 победи в стил К1 за момчетата от клуб Боил.
Muay Thai Grand Prix организираща срещи между най-талантливите състезатели в света, вдигна адреналина на зрителите, дошли да гледат атрактивни битки в ринга разположен на самия пясък на PR beach.
Първата победа бе за Велислав Николов срещу Ивайло Панев в една от подгряващите срещи от основната карта на KGP. В основните двубои на галата последваха убедителни победи за Александър Чакъров и Богдан Шумаров.
Резултатът от срещите и за тримата беше отсъден с категорично съдийско решение (3-0 съдийски гласа). Изданието на Muay Thai Grand Prix добавя още една поредна победа в актива на младите състезатели от клуб Боил.

Теодор Христов ще представя България на Европейският шампионат по кик-бокс в гр.Гьор, Унгария. Талантливият национал и състезател на клуб Боил се отличава с впечатляващ стил и техника. Теодор ще участва на Европейското първенство по кикбокс за кадети до 19 г. организирано от W.А.К.О – международната организация по кикбокс. Събитието ще се провете от 23 август до 1 септември.От 2015г насам Теодор участва на подобни форуми и винаги стига до финал, въпреки положените усилия не успява да вземе първото място. Миналата година стана вице-световен шампион на същия шампионат, като взе 3 победи от трудни противници. На шампионата тази година ще се състезава в категория до 75кг в стил К1, срещу него ще има 10 съперници от различни Европейски страни.Натрупаният опит от предишните състезания и сериозната подготовка ще увеличат шансовете на младия национал за първото място, тази година очакваме да завоюва титлата!

Състезатели на клуб Боил ще бъдат от представителите на изпълнените с адреналин двубои от Muay Thai Grand Prix Златни пясъци. Александър Чакъров в категория 72.5кг и Велислав Николов в категория 63кг ще вземат участие в стил К1.
Основната среща на кикбокс частта е между българската звезда в този спорт Богдан Шумаров и Леван Гурули от Гърция.
И тримата състезатели на Боил са от младата школа Български бойци, които се отличават с динамичен стил, добра физическа подготовка и много добра техника, които са основните компоненти за един успешен състезател в Кикбокса. Богдан е многократен републикански шампион по кикбокс, както и световен и европейски шампион за аматьори. Участвал е на елитно ниво в няколко галавечери на веригата Bingi, като винаги излиза за нокаут и е познат с агресивния си стил.Срещу него излиза грузинец, състезаващ се в Гърция, който е в серия от три победи, има редица участия на световни форуми и е изключително опитен. На 24 Август, Александър излиза на ринга уверен в своите възможности и шанс за победа. Младият състезател до момента е бил 14 пъти републикански шампион, носител е на титлата от Балканско първенство, като последните му победи впечатлиха публиката на международната верига Castle Gladiators в Кипър и Savages в Шумен.Срещу него се изправя състезател на клуб Победа от Враца , който също е републикански шампион. Велислав ще се изправи срещу Ивайло Панев в една от подгряващите срещи от основната карта на KGP.
Велислав e многократен републикански шампион, участник на европейски и световни първенства.
Състезателите на Боил на всяка среща показват, че могат да бъдат успешни на ринга със своя стил и да предоставят вълнуващи срещи на своите зрители.

Очакват ни изключително напрегнати двубои, който може да се гледат по UFC FIGHT PASS и B1B.

Международната кикбокс верига „Castle Gladiators” с предизвикателство за Александър Чакъров, Теодор Христов и Велислав Николов.Тримата излизат на ринга в ежегодната гала вечер на бойните спортове „Castle Gladiators”.Събитието ще се проведе в кипърския курорт Пафос на 26-ти юли.Националът Теодор Христов излиза в битка за Интерконтиненталния пояс на WKF в категория до 77 килограма, стил К1. срещу местният кикбоксьор Лукас Трифонос.Съотборникът му в националният отбор Александър Чакъров също продължава с натоварената си програма и многото участия в професионални вериги, като този път ще премери сили срещу Кириякос Димитриоли в категория до 71 килограма.Велислав Николов ще представя „Боил“ в категория до 67 килограма срещу Левани Ревазишвили. Състезателите на БОИЛ както винаги ще демонстрират огромно желание за победа, агресивен и рязък стил в битката, което непременно ще бъде голяма атракция за зрителите. Организаторите на веригата неслучайно канят момчетата от БОИЛ да бъдат част от главната файт карта на събитието тъй като срещите от нея ще бъдат излъчвани по спортните канали.Любителите на спорта в България ще могат да проследят участието на състезателите по Телевизия B1B. Тримата боици заминават за Кипър с главният треньор Красимир Кирилов.

Александър Чакъров – Чъкито разгроми Украински състезател и стъпи на шампионската позиция, този път на професионална бойна гала вечер в Арена Шумен. Александър Чакъров, е победител от четворка професионални състезатели с представители на Гърция, Украйна и двама Българи.Красимир Кирилов бе в треньорският ъгъл на боеца от клуб БОИЛ.

Състезателя на Варненския отбор по кикбокс – БОИЛ , Радослав Костов победи своя сериозен съперник, Молдовеца – Йон Уречи. Радослав Костов зарадва публиката със зрелищна победа в ринга на най-големият шампионат за бойни спортове в България – MAX FIGHT.Състезателя на Варненския клуб доминира и през трите рунда, като успя да достигне нокдаун на противника си в третия рунд. Молдовецът със сетни сили успя да изстрада множество тежки удари до края на мача, който беше отсъден за Радослав Костов единодушно от съдиите.
Успешната среща за боецът на клуб БОИЛ е по правилника К1 и категория 81кг. Българинът е носител на световна купа, шампион на Pro Fight и европейски шампион за юноши. В двубоят Радослав показа високата си класа и перфектна техника.