Състезателите подготвяни от Красимир Кирилов за пореден път записаха отлично представяне на републиканското първенство проведено този уикенд в Пазарджик.
С 8 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала СК Боил получи купата за 2ро отборно място и утвърди позициите си в елита на кикбокс първенството в България.
За клуба това първенство излъчи медалисти при юношите и мъжете, като шестте златни медала при малките бойци са на възпитаниците от спортно училище Георги Бенковски Варна. Специална купа получи национала и един от най-титулованите състезатели на Боил – Христо Христов при мъжете, за най-техничен състезател в стил фул контакт, а имената на медалистите са както следва:
Злато: Росен Шеев, Даниел Петров, Виктор Йовев, Васил Тодоров, Теодор Адамов, Ахмед Ахмедов, Христо Христов и Радослав Костов. Сребро: Милен Миленов, Йордан Темелков, Сизер Вели, Неделчо Топалов. Бронз: Юлиян Горанов и Карина Недялкова в кат.К1. На това първенство взеха участие 52 клуба и 350 състезатели от цялата страна

Традиционно силно представяне. Това са думите с които може да се опише резултатът от финалите на републиканското първенство този уикенд в Шумен. Златни медали : Росен Шерев, Живко Живков, Васил Тодоров, Георги Коцев, Христо Христов. Сребърни медали: Йоана Йорданова, Йордан Темелков, Калоян Филипов, Николай Жеков, Теодор Адамов. Бронзови медали: Милен Миленов, Даниел Петров. Състезателите на СК Боил за пореден път показаха много силно представяне и си тръгват с медалите на републиканският шампионат в Шумен, като това донесе и отборна титла в активът на клуба воден от Красимир Кирилов. Голяма част от медалистите на клуба са и ученици от спортно училище „Георги Бенковски“ гр.Варна. Тазгодишният формат на държавното първенство се радва на огромна активност, като СК Боил се отличава сред 56 клуба от страната и 356 състезателя.

Състезателите на клуба направиха много добро представяне във вчерашният ден от държавното първенство по кикбокс в стил лоу кик. След оспорвани битки, 10 от представителите на Боил, водени от Красимир Кирилов продължават напред, като в днешния ден ще се бият на финалите. Тази година държавното първенство се радва на огромна активност и записани десетки състезатели от клубовете в страната. Поради огромният интерес и многото заявили участие, състезателите направиха по няколко срещи на осмина и полуфиналите във вчерашният ден. Въпреки натоварения график спортистите на клуба записаха отлично представяне и достойни победи, което им осигурява преминаване на последният етап от състезанието, а именно битка за финалите. В стил лоу кик СК БОИЛ се класира за финали със следните състезатели: Васил Иванов, Геогри Коцев, Живко Живков, Йоана Йорданова, Йордан Темелков, Калоян Филипов, Николай Жеков, Росен Русев, Теодор Адамов, Христо Христов.
Спортен клуб “ БОИЛ “ получи на това Държавно Първенство по кикбокс и купата за 2 място в Отборното класиране на ринг за 2020 година.

В съботният ден бе проведена последната, заключителна част от натоварената програма за подготовката на състезателите преди шампионатът в Бургас. На събитието отборът на Красимир Кирилов ще бъде представен от 15 бойци в стил лоу кик и всички възрастови групи, като тази година се очаква, шампионатът по кикбокс в Бургас да бъде с невиждани до момента размери. Традиционно преди участие на събитие от такъв формат, състезателите преминават през различни етапи на подготовка, обиграване и обмяна на опит с други отбори (СК Шуменска Крепост, СК Хелиос), различен тип тренировки за бързина, физическа издръжливост, лапи, условия и др. На шампионатът има заявки за участие от цялата страна на над 700 участници. Успешно класиране на състезателите от СК Боил на това събитие ще бъде добра награда за положените усилия, както и добра мотивация за следващите събития от календара на 2020 година. Видео с част от тренировките на лапи може да видите на линка -> видео.

Състезателите на клуба спечелиха 4 златни, 5 сребърни и 3 бронзови медала на провелото се в Каварна държавно първенство в стил Фул контакт. Клубът на Красимир Кирилов зае третото място в отборното класиране, като само 2 точки не достъгнаха за титлата. Шампиони в свойте категории са:
Неделчо Топалов 71кг.;
Сезер Вели 75кг.;
Васил Тодоров 57кг.;
Живко Живков 37кг.;
Със сребърни медали се окичиха:
Юлиан Горанов 67кг.;
Никола Петров 54кг.;
Йоана Йорданова 56кг.;
Виктор Йовев 69кг.;
Дани Петров 47кг.;
Бронзовите медали грабнаха:
Мирослав Савов 71кг.;
Борис Дремджиев 63,5кг.;
Теодор Адамов 60кг.;
Всички състезатели са от подмладения състав на клуба, включително и дебютанти.

Отборът на СК Боил заминава днес в Каварна, за да вземе участие и да защити титлата Отборен шампион на държавното в стил Фул контакт. Събитието ще се проведе в спортна зала „Олимпиада“ в Каварна от 4-ти до 6-ти септември. Очаква се на състезанието да се явят над 200 състезатели от цялата страна в различни възрастови групи. Треньорът на СК Боил – Красимир Кирилов е подготвил своите възпитаници с цел максимално добро представяне на състезателите както индивидуално , така и с цел отборната титла. Това е четвъртото събитие от този формат на тазгодишният календар организиран от родната Конфедерация по кикбокс. В списъка на бойците от СК Боил които ще се явят влизат:
Никола Петров – 54кг;
Мирослав Савов – 71кг;
Теодор Адамов – 60кг;
Виктор Йовев – 71кг;
Йоана Йорданова – 47кг;
Живко Живков – 37кг;
Васил Тодоров – 57кг;
Сезер Вели – 75кг;
Борис Дремджиев – 63.5кг;
Йордан Темелков – 63.5кг;
Неделчо Топалов – 71кг;
Росен Шеев – 28кг;
Юлиян Горанов – 67кг;
Дани Петров – 47кг;

Успех на младите спортисти !

На предстоящото държавно първенство по кикбокс, клубът ще излезе на татамито със 9 от своите най-млади състезатели във възрастовата група 7-15г. Дебютанти ще бъдат 7 от тях.Състезанието ще се проведе на 14-16.08.2020 в к.к.Камчия, а изгряващите звезди ще вземат участие в стил кик лайт. На татамито ще излязат за първи път: Александър Михайлов кат.63кг, Живко Иванов кат.37кг, Виктор Йовев кат.69кг, Максим Петров кат.24кг, Росен Шеев кат.28кг, Виктор Георгиев кат.63кг, Делян Дончев кат.63кг. , а Даниел Петров кат.47кг, и Йоана Йорданова кат.47кг вече са стъпвали на почетната стълбичка на отминали първенства от същия формат. Очакваме достоен дебют и представяне за младите надежди на клуба, като активната подготовка тече на високи обороти до последно преди събитието. Видео -> https://youtu.be/xp7ZTy6f47k

Месец и половина. Толкова имаха на разположение момчетата и момичетата от клуба да се подготвят за Държавното първенство в Пазарджик. По време на дългата пауза всеки от състезателите следваше своята персонална програма за подготовка. Не е тайна, че последният месец и половина е време което коства много усилия и силна воля, за да се подготви един състезател. В допълнение към краткото време за завръщане в пълна бойна готовност, летните жеги правят решението на задачата много по-сложно.
Резултатът е повече от отличен и традиционно почти всички състезатели с които отива клуба на подобен тип събития биват отличавани с медал. Сред победителите се отличават срещите на Христо Христов – златен медал, фул контакт – мъже, кат.75 кг и Теодор Христов- златен медал, К1 – мъже, кат.75 кг -> Видео. Със своята традиционно силна игра Ицо попари ентусиазмът на представителя от СК „Победа“ Враца, после „Шуменска Крепост“ , а на финала отказа състезателят на “Стар Тийм“. От своя страна Теодор направи 2 тежки нокаута на момчетата от „Севлиево Файт клуб“ и след това над „Шуменска крепост“. Тук е моментът да се отбележи с адмирации и играта на Атанас Калчев, който стигна до финала с 2 победи и загуби след неправилно 2:1 съдийско решение.
Разбира се представянето на всички от отбора бе впечатляващо което може да се види от пълният списък с наградените:
Стил “ фул контакт“:
Златни медали:
-Христо Христов – мъже, кат.75 кг
-Йордан Иванов – мъже , кат.60 кг.
-Теодор Адамов- 13- 14 г., кат.60 кг.
-Йоана Йорданова- 11- 12 г., кат.56 кг
Сребърни медали:
-Николас Иванов- ЮСВ, кат.57 кг
-Николай Йорданов- ЮМВ, кат.60 кг
-Анджела Костадинова- жени, кат.52 кг.
Бронзов медал:
-Йордан Темелков- ЮМВ, кат.63.5 кг.
Стил К1 Шампион:
-Теодор Христов- мъже, кат.75 кг.
Вицешамиони:
-Стефан Георгиев- ЮСВ, кат.63,5 кг
-Атанас Калчев- 13-14 г., кат.57 кг.

В сряда състезателите на клуба приключиха последния тренировъчен спаринг преди Държавното първенство по кикбокс в стил К1 и фул контакт което ще се проведе на 03-05.07.2020г. с домакин – СК „Спартак Пазарджик 2014”. Тренировката се проведе под ръководството на главния треньор Красимир Кирилов, който до последно ще следи за оптималната подготовка на спортистите преди първенството. 13 бойци от Боил ще вземат участие на това първо събитие след двумесечната пауза. Всички спортисти на клуба показаха отлична форма, готови да посрещнат оставащите събития от календара на 2020г.

Подобаващо посрещане на Шампионите на БОИЛ организирано от състезателите и ръководството на клуба на вчерашната тренировка. Представянето на Богдан и Теодор в съботния ден стана повод състезатели и членове на клуба да се съберат, за да се почерпят с торта и да посрещнат победителите. Треньорът Красимир Кирилов пожела на двамата бойци все така усърдна работа и успехи в предстоящите събития. Резултатът от мачовете в събота стана повод за двойна радост на клуба , след като едновременно във Варна и Хамбург бойците на БОИЛ победиха своите съперници. Съответно Богдан Шумаров спечелия своята втора европейска титла на WAKO Pro , а Теодор Христов победи своя съперник със зашеметяващ нокаут още в първия рунд своя съперник, което му осигури няколко възможности за участие в елитни международни турнири.