КРОСФИТ ТРЕНИРОВКА ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ИЗДРЪЖЛИВОСТТА

Нека нежното американско „Ива” или по нашенски „Ева” (Eva) не ви подвежда. Това е изцеждащо силите изпитание, което не може да направите като леко допълнение към обичайната силова тренировка. „Ива” е повече отколкото можете да понесете за един ден и ви препоръчваме да я правите веднъж седмично за обща издръжливост, но едва когато сте в добра атле

тическа форма.

 

Програмата с нежно име представлява 5 кръга за време от следните 3 упражнения:

 

800 м. бягане

 

Суинг с пудовка – 32 кг. за мъжете и 24 кг. за дамите, 30 повторения

 

30 набирания (от надхват)

 

КАК ДА СЕ СДОБИЕМ С РЪЦЕ КАТО НА БОКСЬОР ?

 

За да се сдобием с добре оформени мускули като на боксьор, не е нужно целодневно да тренираме във фитнес залите и да изпълняваме специален режим за натрупване на мускулна маса.

 

Стимулирането на мускулните групи на бицепсите и трицепсите може да се постигне и с едно единствено упражнение. Необходимо е само постоянство в тренировките, които може да се из

вършват и в домашни условия.

 

Упражненията с медицинска топка не се използват само в училище. Те са подходящи и при тренировки за сила и развитие на мускулните групи на ръцете и гърба.

 

Медицинската топка може да се закупи от специализирани магазини за фитнес уреди.

 

За целта на упражнението застанете в стабилна позиция, хванете топката с една ръка като я придържате с другата. Завъртете се леко настрани, за да получите по-добра засилка и изтласкайте топката напред.

 

Освен оформянето и увеличаването на мускулната маса, упражнението с медицинската топка е едно от най-ефективните за изграждането на експлозивна сила на удара. Завъртането на торса, за да се увеличи силата при изтласкването на топката, помага и за разтягане и стягане на мускулните влакна в областта на кръста и корема.

 

Упражнението в комбинация с лицеви опори помага за оформянето и натрупването на мускулна маса в областта на ръцете.