5 ОСНОВНИ УПРАЖНЕНИЯ ЗА ПРАВИЛНО ЗАГРЯВАНЕ

Всички ние знаем, че енергията е горивото на нашето тяло. Знаем ли обаче и факта, че силата на енергията и чистотата, с която тя преминава през нас, оказват значително влияние върху външния ни вид, тялото и разума ни и цялото ни същество. Колкото по-развити са енергийните центрове в тялото ни (чакрите), толкова повече енергия минава през тях и се трансформира в живителна и подмладяваща ни сила. Тази теза е подкрепена с цитати и мнения на хора, които редовно спазват съветите на автора за стимулиране на чакрите, а те самите се оказват не друго, а пет много лесни за изпълнение упражнения, които всеки един от нас може да си прави вкъщи преди сън или след ставане (сутрешна загрявка). Като резултат се наблюдават дори потъмняване на косата, подобряване на зрението, артрита, нормализиране на теглото и цялостното емоционални и физическо състояние на човека.

Логиката в изпълнението е да не се напъваме, а бавно и съсредоточено да се концентрираме в това което правим. Максимумът повторения на упражненията е 21, като се започва от 3 и с всяка следваща седмица този брой се увеличава с по 2 до максимума – 21 повторения.

Упражнение 1

Застанете изправени, вдишайте и издишайте бавно веднъж. Разтворете ръце в страни с длани, сочещи надолу. Започнете да се въртите около оста си бавно и по посока на часовниковата стрелка. Така три пъти, а след първата седмица не забравяйте да добавяте по две повторения.

Упражнение 2

Легнете на земята, изпънете хубаво тяло и успокойте дишането си. Дланите отново са надолу и плътно до тялото. Вдигнете глава и допрете брадичка в гърдите си. В това състояние започнете бавно да вдигате краката си, опънати в коляното до изправяне на 90 градуса. Ще усетите как сухожилията ви се разтягат, а корема се стяга. После бавно свалете краката, отпуснете глава и повторете.

Упражнение 3

Застенете на колене, стъпалата са изправени с пръсти на земята, ръцете са плътно до тялото. Отново допирате брадичка в гърдите за секунди и после опъвате глава силно назад докато не направите чупка в кръста. За да не се замаете е важно да сте поели въздух и да издишате, когато се изправите.


Упражнение 4

Сядате на земята, длани до тялото и надолу. Краката са опънати. Отново допирате брадичка в гърдите после изправяте глава и опъвате силно назад, успоредно с нея повдигате тялото си без да местите краката и ръцете си, до постигането на нещо като трапец. След секунди се връщате в изходна позиция, отново без да мърдате ръце или крака. И повтаряте.Упражнение 5

Последната крачка към вечната младост започва с лягане по корем, изпъване назад и пълно отпускане. След това започнете бавно да се изправяте, докато не се сгънете на 90 градуса и не образувате връх на триъгълник. Допрете брадичка в гърдите си. След няколко секунди върнете в изходна позиция, като се стараете максимално на да не местите нито краката, нито ръцете си.Както виждате, упражненията са елементарни и нищо не би попречило да ги използвате за разсънване. Според лекоатлетите са изключително подходящи за спортуващи, защото ускоряват желания резултат. Разбира се, прилагайки и едно здравословно хранене или разделно, с много позитивни мисли и любов около себе си вярвам, че ще достигнете завидна възраст.

Има и едно последно – екстра упражнение, 6-то под ред, което не е включено в програмата. Истината е, че според автора то засилва многократно силата на енергията, защото насочва „живителната” сила нагоре и стимулира изключително много всички чакри. То води до същинската „вечна” младост, не е трудно за изпълнение, но задължава цял живот вярност към самото него. Поставих това упражнение под въпрос, за да предизвикам интереса, въображението ви и да предизвикам евентуална дискусия. Ще е интересно и да потърсите книгата, да я прочетете, да усетите заряда на разказа и да изпитате емоцията, която аз изпитах когато разбрах подробностите около „вечната младост” скрита в шестото упражнение.