ГРУПОВА ТРЕНИРОВКА ПО КИК БОКС

Кик боксовата техника ("училище по кик бокс") да умеете да нанасяте удря с ръцете и крака, и съответно, да се предпазите от удари, е много по-ефективен от всички бойни изкуства.
В много бойни изкуства на фокус е едно действие, като правило се използват примерно само прави удари, бойната стойка, показва липсата на защитеност и сигурност (например, в традиционното карате е отпусната ударната ръка , по таекуондо по време на битки ръцете обикновено не се използват, дори и за защита) , няма ефективни технически средства за близък бой и атаките са по-отворени.
Кик боксьорите са от малкото, които са в състояние да работят ефективно в близък бой, да нанесат бърза серия от удари с ръце и крака от любима дистанция еднакво ефективно използване на двете си ръце и двата крака , не е необходимо да се заема определена позиция за техническа действия.Тъй като спортист той се чувства добре и няма да загуби равновесие. Всичко това той го учи в условно назованото от нас "училище по кик бокс." Изключително ефективни по кик бокса са т.н."кука": странични удари и удари в главата от дъното (кука и ъперкът, съответно), страничните удари в тялото (люлка). Такива действия се използват също и в тайландския бокс, карате контактните видове (Ашихара,Киокошинкай) тяхното обучение е застъпено в образованието, но в битки ударите се прилагат само към тялото - това е, бойци не разполагат с достатъчно опит в прилагането на тези удари в главата и умения, за да ги защитят.Боксьорите си служат със собственото си тегло, бутане с краката си, последвано от завъртане на тялото от таза до раменния пояс, с интензивно освобождаване на рамото, някои спортисти използват малък наклон на тялото си за допълнително придаване на сила на ударът.Вначалото на ударът ръката е отпусната,последният етап е "пълно завъртане" на ударът и добавяне на напрежение в ръката и рамото при участието на тялото.Ударът се получава бърз и тежък, като движите рамото се увеличава разстоянието, от което можете да ударите в целта.Ако действието е изпълнено правилно,без излишни движения, боксъорът е в удобна позиция и може да развие нападателнаи серия, или да премине към отбранителни действия без прекъсване и без да променя позицията си. Техниката на бойните изкуства за атакувне саа различни, за съжаление и по-лошо.Например, основните техники при каратето не включва освобождаване на рамото , а се допълва, ударът от движението на таза. Серията включва, като правило, не повече от два удара. Следва да се добави, че спорта отдавна се отдалечи от много от основните традиции, за да се подобри общата ефективност. Що се отнася до защитните действия, кик боксьори обикновено не използват активни блокажи, които са специфични за бойните изкуства- те използват отклони и скивашита, за да се измъкнат от линията на атаката.Такива действия са универсални, те могат да бъдат използвани във всяка атакиа като противодействие.По отношение на защитата в бойните изкуства обикновено те са ефективни в рамките на собствения си вид, но неефективни срещу действие срещу бокса, например, срещу стандарта на работа и работа в близък бой , срещу контра атаки, срещу бързи удари. Дори тайландския бокс (муай тай), който е една от най-тежките бойни изкуства, пряк и единствен сериозен конкурент на кикбокса, често нищо не може да противопоставят на серии бокс работа.