УПРАЖНЕНИЯ В КИКБОКСА И БОКСА

 

В тренировките по бокс се прилагат различни упражнения.
Списъка им е много сложен, като винаги се измислят нови, постоянно се припомнят и старите, в бокса като цяло винаги има нещо различно.Въпреки това е възможно да се опише структурата, според която за боксови упражнения са класифицирани в:
- Упражнение с партньор - изпълнение на задачи (произволно, за изпълнение 

на задачата, спаринг)
- Упражнение с партньор за мощност (с помощта на собственото си тегло, теглото на партньорът или с медицинска топка)
- Упражнения за развитие на скорост (с кабели,щанги, гири)
- Упражнения за укрепване на мускулите (лицеви опори, коремни преси)
- Упражнения за движение, техника ( бой със сянка)
- Скачане на въже
Както можете да видите, има голямо разнообразие от упражнения, но основните упражнения са подчертани. Сега ще разгледаме най-интересните опции и упражнения за бокса.

Упражнения за скорост
Сред упражненията,за да се осигури скорост е работа с кабел или въже.Хващат се двата края на кабелът и се изхвурлят напред с протегнати ръце

Упражнение с топка за тенис
Упражнения с топка за тенис, са насочени към придобиване на скорост и kooрдинирани движения. Най-често срещаните упражнение с топка за тенис - топкане като в баскетбола на скоростта и движение около топката. Това ви позволява да се увеличи скоростта, точността на движението, както и координацията при предвижване.

Упражнения с медицинска топка
Това се нарича плиометрика.Упражнения за хвърляне на медицинска топка, насочени са към развитието на експлозивни удари и мощност при работа на различни мускули на тялото. Тези упражнения винаги са включени в процеса на обучение, тъй като те изключително полезни.

Упражнение бой със сянка
Това упражнение, може да изглежда отвън, като лишено от реален смисъл. Въпреки това, всички професионалисти играят бой сянка - много силно упражняване за развитие на мозъка, и за всички други мисли и действия.
 

Упражнения при работа с партньор
Упражнение с партньор по двойки - най-важните упражнение . Без тях не може да се постигне нищо. Упражнения по двойки - най-необходимото, най-важното. Независимо от силата, скоростта и координацията - те присъстват винаги в обучението.