РАБОТА ПО ДВОЙКИ В БОКСЪТ И КИКБОКСЪТ

Работата по двойки е елемент в обучението на бокса и кикбоксът, който присъства неизменно във всяка тренировъчна програма. В програмата за обучение, се включат новодошлите месец по-късно след началото на тяхното обучение. Обикновено работата по двойки започва веднага след борбата със сянка.Всъщността на работата по двойки -отиграване на някои удари с партньор, този път между защити и нападения - комбинации в процесът на атака.По двойки се придобива чувство за дистанция, заа поемане на удари - започваме да разбираме движението на рингът в по-голяма степен, отколкото ако просто винаги работим на чувал или правим битката със сянката.
Работата по двойки бива:
По инструкциите на треньора
По споразумение между боксьорите
Свободна работа по двойки (много близо до спаринг)

По указания на треньора, се използва за работа на начинаещи, които трябва бързо да се научат на основите на бокса или кикбоксът, както е договорено по двойки между спортисти, които вече разбират същността на работата по двойки, и свободната работа по двойки - не е нищо, но най-близо до спарингът.
Треньорът следи отблизо упражнения и практически елиминира наранявания. Също така, преди да се отиде до работа по двойки съответните елементи за екипировка се слагат. В допълнение, спортистът внимателно разтрива носа, скулите, челюстта, челото - за да се предотврати всичко това от наранявания и разцепвания.
Горещо ви препоръчваме да използвате следните елементи от екипировката на всеки трениращ: назъбник,каска,ръкавици и бинтове
Така че, ако сте готови да работите по двойки, трябва да сте нуичили техниката,да сте укрепили вашите мускулите, както и да използвате задължително оборудване, така че да не се контузите.