КАК ДА ПОСТИГАМЕ МЕЧТИТЕ СИ !

 

Всичко в този живот има своя край. С възрастта тялото отслабва, здравето се руши. Но до последния си дъх човек вижда картини в главата си. Дори ако съзнанието заспи, покосено от болест, то подсъзнанието работи, за да пресъздаде в образи всичко онова, от което човек се вълнува.
Докато сме деца, мечтаем за едно, когато пораснем – за друго, но независимо от възрастта си

, човекът е устроен да мечтае и по-голямата част от действията му са продиктувани от стремежа към мечта.


Всеки трябва да се бори за мечтите си. Затова най-добрата метафора за пътя към осъществяването на мечтата е кик боксът. Повечето хора виждат в кик бокса единствено агресията, но не се запитват за истинската причина, поради която някой започва да тренира. Кик боксът е мечта, видима само за състезателя.
Нека Ви кажа обаче, че методиката на бой в кик бокса е същата като методиката на постигане на една мечта. Физическата издръжливост, необходима за практикуването на този спорт пък е упорството, което трябва да проявим, за да осъществим мечтата си.
Сега ще Ви обясня накратко основните принципи при нанасяне на удари в боя, като ги съпоставя с битката за една мечта.
Първият вид удар в кик бокса с ръцете е левият прав удар. Той може да се използва в началото на боя, за да проучи или раздразни противника. Този удар е планът на нашата мечта – той задава подхода и определя средствата за изпълнението на целта.
След като сме избрали пътя, нанасяме втори удар – десен прав – с него набираме инерция и сила. Това е първата практическа стъпка в осъществяването на мечтата.
Третият удар на ръцете– ъперкътът, е предназначен, за да отстрани застаналите пред мечтателя препятствия, тъй като неговата сила, насочена отдолу нагоре, хвърля противника в най-уязвима позиция, като отмята главата назад, оставя гръкляна му незащитен и изтласква цялото му тяло назад.
Крошето е завършващият и най-силен удар на ръцете – завоюването на мечтата. Изпълнен правилно, той измита окончателно всички пречки и колебания за успех.
Тези удари могат да се изпълняват с крачки напред или с крачки назад. Дори когато ви се налага да отстъпите, нанасяйте удари – бийте се за своята мечта! И още нещо – когато удряте, силата трябва да идва не само от ръцете, а да акумулира мощта на цялото тяло. Защото нека не забравяме – за мечтите си трябва да се бием не половинчато, а с цяло сърце. Само така ще ги видим наяве, а не насън.