КАК ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ТРЕНИРАМЕ ? НЕ Е ЛИ ТВЪРДЕ КЪСНО ?

Как да започна тренировки по бокс или кикбокс? Не е ли твърде късно?

Този въпрос,си задават много хора. Отговорът дава треньор с 17 години опит в кикбоксът и с  постижения в тази професия: "Когато искаш нещо то се получава?''

      По принцип, ако желаете този вид ''грижа'', тогава трябва да се мисли за "място", където можете да реализирате желанията си. "Място", което се характеризира с показатели :
          -местоположение - лесно или не?
          - оборудване - разнообразието, състоянието му;
           - треньори - клас, желаещи да работят, психологическата съвместимост;

 

 След това:

         Ако след първата тренировка, ти осъзнаваш, че Вашите опити са доста различни от тези , които се показват по телевизията;
          Ако след 15 минути скачане на въже се задъхвате и след тренировка изглежда, че е дошъл края на живота;
         Ако на следващия ден, тялото ви боли и болки;
Това означава, че за Вас - е започнал нов етап от живота ви, наречен "трансформация", но е необходимо да се направят някои промени:
Изисква се обаче много търпение и внимание, при отработване на движенията.Те се повтарят много, ясно и бавно.Първоначално правилно, след това бързо, а после силно.

 

Ако искате да се упражнявате:
           - почувствайте, че тялото ви е в състояние да тренира;
           - научете се да нападате и да се защитавате срещу атаки;
           - почувствайте Вашият двигателен резерв (колко можете да стоите в битка или обучение);
           -участвайте в спаринг със същите хора като вас, които искат да научат своите възможности;
           -радостта от мускулната умора и щастие от работата и да забравите три пъти седмично в продължение на два часа за всичко с изключение на това,за което сте тук и сега;
           -тренирате вашата реакция и внимание;
            - научате се да защитавате себе си и своите близки;

 

        Можете да попитате треньор, стар приятел или да опитате персонално обучение.

Когато умората е голяма, може малко почивка и да продължи обучението. Трябва да заредите и увеличавате натоварванията постепенно. Като цяло, това нека не Ви спира , повярвайте в себе си! Ако можете да преодолеете тези пречки , тогава може би в рамките на една година ще научите основните техники.Правилната доза и избор на натоварване, имате шанс да се чувствате здрави и щастливи , с бодро лице , с добър удар, който се надяваме, че няма да се налага да прилагате.Тази способност ще се отрази на вашето вътрешно и външно състояние .

 

                Тренировката по кик бокс е доста интензивно занятие, така че за да се ускори набирането на физическата Ви форма ,например, изчистването на излишното тегло ще бъде най-успешният вариант. Най-добре, разбира се са ИНДИВИДУАЛНИТЕ тренировки в  кик бокса и персоналното обучение.
За тези, които идват за първи път в  кик боксова зала, първо се обясня какво представлява кик бокс тренировката - не е само биене и ритане  по круши или спаринг, а имено:

         Урока по кик бокс - е интензивна тренировка, тренировка на краката  и ръцете Ви. В залата по кик бокс заниманията на ''круша'' и работата по двойки е само 30% от времето за обучение. Останалата част от времето, се работи упражнение за движение в стойка, както и за цялостната координация.Тренировките по кик бокс позволяват развитието на всички мускулни групи, и най-важното - на дихателната система. В края на краищата, дишането се отразява как ще се предвижвате удобно и лесно на рингът и както и във вашето ежедневие.
Също така, обучението по кик бокс - това е един много добър инструмент за самочувствие. Преценете сами. Правиш победа над друг - не ви е страх да излезе на рингът, стоите един срещу друг само двамата, вие атакувате противника. Естествено, на улицата и във всяка ситуация ще се чувствате по- добре и уверени.